HUMANITARNA AKCIJA HK BEOGRADA

Igrači hokejaškog kluba Beograd, posetili su danas Versko dobrotvorno starateljstvo u Beogradu i u saradnji sa Crvenim krstom Palilula, podelili zimsku odeću socijalno ugroženom stanovništvu.

20170201_102625

Kapiten ekipe Dimitrije Filipović, Daniel Despotović i Samir Saliji, učestvovali su u deljenju odeće u Francuskoj 31, gde ih je srdačno dočekao otac Vlada Marković koji se stara o ovoj organizaciji. Kao što je klub i pretpostavio, situacija u prestonici je izuzetno kritična kada je u pitanju socijalno ugroženo stanovništvo, a igrači su došli i do podatka da se čak 2000 obroka dnevno deli u ovoj ustanovi.

 

  • Jako je tužno videti koliko naših sugrađana živi na ivici egzistencije, a prolazimo pored njih svakoga dana i to ne primećujemo. Ono što mi je drago je to da sam ja, ali i celi HK Beograd dobio šansu da im pomognemo, makar zimskom odećom da se malo ugreju. Želim da zahvalim našim navijačima koji su u velikom broju doneli odeću i tako pomogli naš cilj. Vrlo je bitno da se obrati pažnja na ljude oko nas, da se zaboravi na sebičnost i da se udeli makar malo samilosti onima kojima je to potrebno. Tek kada čujete od tih ljudi koliko se bore svakog dana da prežive, shvatite koliko ste zapravo bogati i koliko je malo potrebno da njima ulepšate dan. Ono što ja mogu da obećam je da ćemo moji saigrači i ja i dalje nastaviti da pomažemo onima kojima je to potrebno i da će u HK Beogradu uvek pronaći prijatelja –

 

rekao je Dimitje Filipović koji je ostao zatečen prizorom u ovoj ustanovi. Igrači su nakon završetka raspodele stvari odvojili malo vremena i da obiđu Versko dobrotvorno starateljstvo, i da se upoznaju sa radom ove ustanove. Obišli su prostor za ručavanje, kao i deo koji je rezervisan za roditelje sa decom koji dolaze po obroke ovde.

20170201_102902

Hokejaškom klubu Beograd su ostale još samo dve utakmice do kraja sezone u MOL ligi, te ovog vikenda igraju sa MAC-om iz Budimpešte, kao i sa ekipom Dunavaroši.

 

Attachment

20170201_102904 20170201_102902 20170201_102625