Janković : Izgradićemo reputaciju ozbiljne i opasne ekipe

Nemanja Janković, pomoćni trener hokejaškog kluba Beograd, osvrnuo se na prestojeću sezonu novonastalog kluba u prestižnoj MOL ligi. On je pričao o svojim očekivanjima, timu i projektu HK Beograd.

Šta očekujete od vašeg tima ove sezone?

Činjenica je da nas čeka teška ali intersantna sezona. Projekat HK  Beograd smo pokrenuli relativno kasno i ulazak u MOL ligu je za nas velika  stvar. Poznajem jako dobro sve domaće igrače i svestan sam koliko mogu da  urade u svakom datom trenutku. Isto tako sam svestan da imamo mnogo prostora  za napredak koji će doći uz odličnu atmosferu u ekipi. Moja direktna očekivanja su da ćemo biti kompetentni da igramo sa svim ekipama utakmice  koje će biti rezultatski blizu. Isto očekujem da će prvi deo sezone biti  težak za nas sa planom da u drugom delu budemo dosta bolji i iskusniji.

 Kao iskusan trener, šta znači za vas i vaše igrače učešće u MOL ligi?

Učešće u MOL ligi je za mene kao trenera jedan novi korak u  profesionalni evropski hokej koji je kao iskustvo jedinstveno i interesatno.  Ja kao trener zajedno sa igračima, ulazim u nešto novo što je do juče bilo  daleko. Trenutno imamo šansu da napravimo dobar rezultat i podignemo nivo hokeja u celoj državi. Ta činjenica je ohrabrujuća i daje nam volju i snagu  za rad koji će se sigurno pokazati kao dobra stvar. Dobili smo šansu da  izađemo na scenu evropskog hokeja i daćemo sve od sebe da pokažemo ono najbolje što Srbija ima da ponudi.

Igraćete protiv jakih timova ove godine, da li verujete da imate tim koji će biti poštovan u očima protivnika?

Mi kao ekipa koja dolazi iz Srbije smo poznati po radu i borbi. Oslanjamo se jedni na druge i samim tim gradimo grupu hokejaša koji će ostaviti srce na terenu. To je naša snaga i u reprezentaciji i u klubu,  tako da sam gotovo siguran da ćemo u kratkom periodu izgraditi reputaciju  ekipe protiv koje ne vole da igraju.

Šta vas je privuklo da preuzmete ovaj tim i uputite se u izazov sa HK  Beogradom?

Ideja stručnog štaba koja nam daje nadu da će hokej u Srbiji da raste i da napreduje u dobrom pravcu. Ja, kao i moje kolege gledamo na ovaj projekat  i na ovu priču na duge staze. HK Beograd je projekat koji se tiče cele hokejaške Srbije i ta činjenica je možda i jedina stvar koja mene lično privlači da se upustim u posao svom snagom. Iskreno mislim da je ovo najbolja stvar koju smo do sada uspeli da uradimo i ako nas čeka dug i trnovit  put. Meni lično je bitan uspeh ekipe, ali isto tako mi je jako bitno da HK Beograd postoji dugi niz godina i da će neki novi igrači koji su sada mladi,  ponosno raditi na sebi sa željom da predstavljaju boje Beograda i boje  Srbije na Evropskoj sceni. Budućnost Srpskog hokeja je najbitnija stvar u našem radu sa HK Beogradom.

Attachment

IMG_1374