Krister Dreberg : Učešće u MOL ligi veliki korak za Beograd

Krister Dreberg, iskusni stručnjak iz Švedske koji je već vodio timove kako u MOL ligi, tako i u skandivanskom šampionatu, preuzeo je projekat HK Beograd i odlučno će povesti momke u nove izazove.

– Daćemo sve od sebe da uđemo u plejof fazu, a onda ćemo videti koliko možemo da uradimo. Teško mi je da dajem neke veće pretpostavke jer smo se relativno skoro okupili i ova ekipa tek treba da mi pokaže šta ume -.

U svakom slučaju, nasutp u MOL ligi će biti i više nego veliko iskustvo za igrače HK Beograda, od kojih se većina prvi put susreće sa hokejem ovog kvaliteta.

– Svakako da će im ovo biti velika škola, pogotovo za mlade igrače koji nameravaju da naprave sledeći korak u razvijanju svojih karijera. Igrati u profesionalnoj ligi može dosta da iziskuje od igrača u smislu jačih treninga, većeg broja utakmica i dugih putovanja. Oni će svi da budu izloženi planu koji nikada do sada nisu videli – tvrdi trener i dodaje da je siguran da će ih i protivnici gledati sa poštovanjem uprkos tome što su u debitantskoj sezoni.

Dreberg je svestan da je ovo jedan veliki izazov, ali je isto tako spreman da ga oberučke prihvati.

– Obožavam izazove i želim da razvijem, kako tim, tako i igrače da naprave sledeći korak u njihovim karijerama -.