O nama

Hokejaški klub Beograd je osnovan u julu 2016. godine, s namerom da što bolje predstavlja Srbiju u prestižnoj MOL ligi, u kojoj nastupaju najbolji timovi Mađarske i Rumunije. HK Beograd je potpuno novi klub na srpskoj hokejaškoj sceni, sa svim elementima pravnog subjekta, celokupnom organizacionom strukturom i igračkim sastavom.
HK Beograd čine pretežno najbolji hokejaši dva najpopularnija domaća kluba, ali i iz redova ostalih srpskih ekipa. Uz njih u hokejaškom klubu Beograd zaigraće i domaći igrači koji nastupaju u inostranstvu, kao i strani hokejaši koji su već igrali (ili još uvek igraju) u Prvenstvu Srbije, a koji bi u budućnosti mogli da zaigraju i za srpsku nacionalnu selekciju.
Jedan od ključnih ciljeva HK Beograda jeste jačanje reprezentacije Srbije i težnja za podizanjem kvaliteta domaćeg hokeja, kao i razvojem reprezentativnog hokeja koji bi rezultirao plasmanom u Diviziju I svetskog hokeja.
Takođe, konceptom porodične zabave i ujedinjavanjem društva koje je trenutno podeljeno na dva tabora, čelnici HK Beograd žele da popularizuju hokej u našoj zemlji, a učešće u sigurno najjačoj ligi u ovom delu Evrope (MOL liga) trebalo bi da tome da nemerljiv doprinos.
Za uspeh ideje i dalju realizaciju saradnje, pored čelnika MJSZ (Savez hokeja na ledu Mađarske), veoma je zaslužan Marko Kovačević predsednik HK Beograd. Takođe, velike zasluge za prijem našeg kluba u MOL ligu pripadaju potpredsednici SHLS-a (Savez hokeja na ledu Srbije) Svetlani Glumac i predsedniku Saveza Marku Milovanoviću koji je vrlo ambiciozno preduzeo korake da se hokejaški klub Beograd, a samim tim reprezentacija Srbije priključi prestižnoj MOL ligi.