Ponovo humani: Beograđani u akciji prikupljanja odeće

logo

Hokejaški klub Beograd pokrenuo je novu humanitarnu akciju, kojom će obeležiti poslednje dve utakmice kod kuće u regularnom delu MOL lige. U saradnji sa organizacijom Crveni krst Beograd i Crveni krst Palilula, HK Beograd organizuje prikupljanje sezonske robe za socijalno ugroženo stanovništvo. Svi koji donesu polovnu odeću (šalove, kape, džempere, kapute, obuću), na utakmicu sa Fehervarom u nedelju 22. januara odnosno sa Dunavaroši u ponedeljak 23. januara, moćiće besplatno da gleda ove duele. Beograđani ovim putem žele da skrenu pažnju na još jedan od gorućih problema u zimskom periodu, kada su brojni sugrađani primorani da se smrzavaju na izuzetno niskim temperaturama usred nemogućnosti da priušte toplu odeću za ove uslove. Risovi će tako još jednom da se odreknu zarade od prodaje karata, kako bi skrenuli pažnju na važne socijalne probleme i to u najnapetijem trenutku sezone, kada se grčevito bore za ulazak u plej-of takmičenja, u svojoj debitantskoj sezoni.

 

  • Smatram izuzetnom privilegijom činjenicu da HK Beograd tokom cele sezone ima priliku da se bavi humanitarnim radom, a pogotovo u ovom kritičnom trenutku, kada su brojni sugrađani primorani na smrzavanje zbog teške socijalne situacije. Mi iz meseca u mesec ispunjavamo naša obećanja sa početka sezone – da je ovo klub za apsolutno sve koji žele da budu deo njega i da pored same popularizacije hokeja želimo da skrenemo pažnju i na ostala socijalno bitna dešavanja. Drago nam je što su brojni sugrađani prepoznali naše namere i da u velikom broju dolaze u Pionir i podržavaju ih zajedno sa hokejašima Beograda – rekao je predsednik kluba Marko Kovačević.

 

Da podsetimo još jednom, svaki posetilac koji donese polovnu zimsku odeću na utakmice sa Fehervarom 22. januara i Dunavaroši 23. januara, moćiće besplatno da gleda ova dva meča.